Αρκετά δυνατά μυαλά χαρίσαμε στους ξένους



Συνέντευξη μου στο LamiaReport 



Είναι το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα και απαντά στις ερωτήσεις του LamiaReport.
Ο Κώστας Μητσόπουλος είναι 33 ετών. Κατάγεται από το Θαυμακό του Δομοκού και είναι ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος.
Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MBA στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις. Η σχέση του με τα κοινά ξεκινάει από νωρίς με την ΔΑΠ και τώρα με την ΟΝΝΕΔ.
Στις εκλογές θα είναι υποψήφιος στο Νομό Φθιώτιδος. Πιστεύει ότι οι νέοι δεν πρέπει να απελπίζονται ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Γιατί αν οι νέοι σταματήσουν να ονειρεύονται και φύγουν, η Ελλάδα θα γεράσει πολύ πιο γρήγορα.
Συνέντευξη:
ΕΡ: κ. Μητσόπουλε οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι απέχουν από τις εκλογές, εσείς αντιθέτως συμμετέχετε ως υποψήφιος σε αυτές. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό και τι θα λέγατε στους νέους του νομού μας για να έρθουν να ψηφίσουν;
ΑΠ: Σας ευχαριστώ πολύ για το βήμα που μου δίνετε να αναπτύξω τις απόψεις μου. Επιτρέψτε όμως να πω ότι οι νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στις εκλογές σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι στο παρελθόν. Οι νέοι έχουν αναπτυγμένη κριτική σκέψη και εκφράζονται πολιτικά τόσο στις παρέες τους όσο και στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι γεγονός ότι η επιφυλακτικότητα του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα και πολύ περισσότερο των νέων δημιούργησε την αίσθηση ότι οι νέοι απορρίπτουν την πολιτική, κάτι που δεν ισχύει κατά την άποψη μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ασχολήθηκα για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο μου με τα κοινά ήμουν και εγώ σκεπτικός ίσως και διστακτικός. Στην πορεία όμως διαπίστωσα ότι πολλοί νέοι άνθρωποι είχαν τις ίδιες απόψεις με μένα και μοιραζόμασταν τις ίδιες αξίες. Αυτό μου έδωσε το έναυσμα να βοηθήσω ως κομμάτι ενός γενικότερου συνόλου που λέγεται ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το Πανεπιστήμιο και τους ίδιους τους φοιτητές. Αυτό που θα έλεγα στους νέους και το έλεγα πάντα, είναι να προσπαθούν να εκφράζονται να μη φοβούνται και να προσπαθούν για τα πιστεύω τους. Συνεπώς οι εκλογές είναι σαν να κλωτσάς τη μοναδική σου ευκαιρία να ακουστείς, να σε ακούσουν να μεταφέρεις τις απόψεις σου όποιες και αν είναι αυτές. Η αποχή από τις εκλογές είναι κάτι που επιδιώκουν όσοι δεν θέλουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, σε αυτούς πρώτα από όλα απαντάμε με τη συμμετοχή μας.
ΕΡ: Πως πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου μας;
ΑΠ: Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι από τις εκλογές του Γενάρη και έπειτα η χώρα έχει πάρει την κάτω βόλτα. Τίποτα δε λειτούργησε σωστά, το κράτος παραδόθηκε σε μία παρατεταμένη ακυβερνησία παρακολουθώντας τις διαπραγματεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι μπορεί ως παράγοντας σταθερότητας να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή λιμάνια. Είναι γεγονός ότι εάν η χώρα δεν είχε οδηγηθεί εκβιαστικά στις κάλπες τον περασμένο Γενάρη, αυτή τη στιγμή θα ήμασταν σίγουρα σε καλύτερη θέση και ασφαλώς χωρίς capital controls και τους 17.000 νέους άνεργους πολίτες που προστέθηκαν εξαιτίας τους. Η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο που δε βασίζεται στα πόδια του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων και θα το εφαρμόσει στο ακέραιο και με συνέπεια.
ΕΡ: Η ανεργία των νέων είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα και στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τι θα προτείνατε να αλλάξει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των νέων ανέργων;
ΑΠ: Το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο και ακόμη πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα της διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό. Αρκετά δυνατά μυαλά χαρίσαμε στους ξένους. Η κατάσταση απαιτεί συντονισμένες κινήσεις οι οποίες θα βασίζονται στις ιδιωτικές επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα, στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό αλλά στην εκπαίδευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας, καθώς έχει αλλεργία σε κάθε τι ιδιωτικό. Από τις επενδύσεις μέχρι τα μη κρατικά πανεπιστήμια που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και λειτουργούν με αυστηρά πλαίσια προάγοντας τον ανταγωνισμό. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τις υποσχέσεις για νέους διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ στο δημόσιο, επιλέγει την κατάργηση των πρότυπων πειραματικών και της αριστείας και επιβάλλει ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Είναι γεγονός ότι στις περισσότερες χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα οι λύσεις ήταν συνδυαστικές και προήλθαν από την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας των νεοφυών επιχειρήσεων και την σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση που απαιτεί το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της ελεύθερης αγοράς.  Όταν όμως έχεις να αντιμετωπίσεις το τέρας της γραφειοκρατίας και την έλλειψη ρευστότητας πως μπορείς να κάνεις σχέδια; Η γραφειοκρατία είναι κάτι που πρέπει να τελειώσει χθες και η αποκατάσταση της ρευστότητας πρέπει να αρχίσει να αυξάνεται άμεσα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας.
ΕΡ: Έχει γίνει αρκετή κουβέντα προεκλογικά για το «παλιό» και το «νέο» στο πολιτικό σύστημα. Εσείς τι πιστεύετε ότι είναι παλιό και τι νέο; Eν τέλει μπορούν να συνυπάρξουν αυτές οι δύο τάσεις;
ΑΠ: Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση που μου κάνετε γιατί πραγματικά θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που είναι 25 χρόνια δεμένος αποκλειστικά με το κόμμα του δεν μπορεί να θεωρείται νέος επειδή είναι ηλικιακά μικρότερος. Ο Τσίπρας εκφράζει το παλιό το ξεπερασμένο λαϊκιστικό πρότυπο που πολιτεύεται με όρους Μαυρογιαλούρου τάζοντας στον καθένα τα πάντα. Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα από όλα αυτά σκέφτηκε να αποδράσει γιατί δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Νέος είναι αυτός που μπορεί να προσφέρει με νέες ιδέες με νέες αντιλήψεις, που είναι αποφασισμένος να αλλάξει την πραγματικότητα για το καλό της πατρίδας χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Με αυτή την έννοια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι πιο νέος από τον Αλέξη Τσίπρα. Παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι είναι λάθος, άτοπο και διχαστικό το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για παλιό και νέο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μπροστά στα τεράστια προβλήματα της χώρας δε πρέπει να λοξοκοιτάζουμε. Όλοι μαζί μπορούμε και έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε και οι παλιοί και οι νέοι.
ΕΡ: Ποιες είναι οι μελλοντικές βλέψεις όσον αφορά το κομμάτι της πολιτικής;
ΑΠ: Θέλω η Πατρίδα μου να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση που έχει περιέλθει. Θέλω οι νέοι άνθρωποι να μη φεύγουν στο εξωτερικό αλλά να μπορούν να μένουν εδώ και να κάνουν πράξη τα όνειρα και τις ιδέες τους. Επομένως μέχρι να γίνει πράξη αυτό, θα συνεχίσω να προσπαθώ από όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι. Εξάλλου αν είναι κάτι που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια από την ΟΝΝΕΔ είναι να μην εγκαταλείπω τις αξίες μου και τους αγώνες, γιατί χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δόθηκαν.

Σχόλια